Det var naturlig å ta fatt i flyktningesitasjonen på InspirasjonsKilden i november. Og det var gøy å få til et program med lokale aktører, som hadde mye å bidra med. Redaktør i Kristiansands Avis, Birgitte Klækken, hadde vært på Lesvos og kom hjem med mange bilder fra det hun opplevde der. Hun ga et bilde av sine inntrykk, både ut fra et medieperspektiv, og som medmenneske. Joseph Salomonsen, rådgiver i IMDi Sør, ga innspill om tall og fakta - og et historisk blikk på hvorfor folk flykter. Noen av budskapet hans er at det er viktig med tall og fakta, men verdigrunnlaget må være på plass. Ting må settes i en sammenheng. Monica Strandmyr, en nordnorsk ildsjel, bosatt i Kristiansand, tok initiativ til Refugees welcome to Vest-Agder. Og de har tatt mange initiativ som gjør situasjonen for mange flyktninger enklere. Hun hadde med to nyankomne syrere, som var på rask vei inn i en god tilværelse i Kristiansand, den ene hadde alt fått jobb!

Det var over 100 på InspirasjonsKilden denne dagen. Blant anna ei gruppe fra voksenopplæringa i Songdalen,. og ei gruppe fra Søgne og Grimstad. Ei skoleklasse fra KKG og ellers andre interesserte.

Leo Ajkic som er kjent fra diverse tv-programmer kommer til Inspirasjonskilden på Kilden i Kristiansand den 20. mai. NB! Grunnet stor interesse vil vi holde to økter, fra kl. 12-13, og fra kl. 14-15. Det kan være lurt å være tidlig ute!

Leo kom til Norge fra Bosnia med familien i 1994 og har blitt en suksesshistorie når det gjelder integrering. Leo har studert sosialantropologi ved Universitetet i Bergen, og som reporter har han stadig rettet et skråblikk mot Norge sett fra innvandreres side. Derfor har vi invitert ham til Kilden hvor han i dialog med Agder for alle utfordrer våre syn på inkludering og utenforskap.

Vi gleder oss!

 

12.mars avholdes årets første InspirasjonsKilden under tittelen "Radikalisering - angår det oss?".

For å vise bredden og kompleksiteten i tematikken, og belyse de gode regionale forebyggingstiltakene har vi invitert både nasjonale og regionale foredragsholdere til Kilden denne dagen.  Blant andre statssekretær, og tidligere leder av 22.juli kommisjonen Laila Bokhari, Rose Olsen fra Agder politidistrikt,en representant for Muslimsk Union i Agder, Kirkens Ungdomsprosjekt (KUP) og Gwyn Øverland RVTS Sør. Ordstyrer for dagen er Joseph Salomonsen fra IMDi.

Sted: Foaje Nord, Kilden Teater- og Konserthus

Tid: 12 mars kl. 12.00-13.30

Arrangementet er åpent for alle - Velkommen!

 

Statssekretær og tidligere leder for 22.juli kommisjonen Laila Bokhari gjester InspirasjonsKilden 12. mars.

 

Igjen var det fullt hus i foajeen på Kilden under InspirasjonsKilden.

Laila Bokhari, statssekretær på statsministerens kontor, holdt hovedinnlegget under arrangementet og hadde mye skryt å komme med til Agder for arbeidet mot radikalisering og ekstremisme.

Ingunn Lyngset Holme forteller entusiastisk om Kirkens Ungdomsprosjekt (KUP) på InspirasjonsKilden.

Rose Olsen fra Agder politidistrikt fortalte om arbeidet i regionen som skal hindre ungdom til å bli radikalisert. Hun løftet frem innsats fra frivilligheten og viktigheten tidlig innsats.

Gwyn Øverland fra RVTS Sør forteller om deres arbeid i forhold til radikalisering og ekstremisme.

Akmal Ali fra Muslimsk Råd i Agder forteller om arbeidet mot radikalisering og ekstremisme i det muslimske miljøet.

Joseph Salomonsen fra IMDI Sør ledet InspirasjonsKiden 12. mars.

 

 

Marco Elsafadi

Mesternes Mester Marco Elsafadi utfordrer vårt syn på integrering på InspirasjonsKilden i oktober

Marco kom til Norge som flyktning fra Palestina på 80-tallet og er nå en toppidrettsutøver som ble kåret til «Årets forbilde» på Idrettsgallaen i 2006 og vant «Mesternes Mester» i 2014. Han var også stifter av organisasjonen New Page som fram til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. Med sine 150 foredrag årlig er han en av landets mest etterspurte foredragsholdere.

Den 23. oktober kl. 12 har Agder for Alle invitert han til Kristiansand og Kilden for å utfordre vårt syn på integrering. Tittelen på foredraget er: "Integrering: Hva kan hver enkelte bidra med?" De av oss som har hørt Marcos engasjerte og motiverende foredrag tidligere, vil kunne skrive under på at dette blir et av årets høydepunkt på feltet. Det er bare å holde av datoen.