Hvordan påvirker psykiske helseplager mange innvandreres hverdag hjemme, på jobb og i skole, og hva kan vi gjøre for å hjelpe dem å mestre plagene? Hvorfor er traumebevisst omsorg viktig? Hvordan kan ansatte som jobber med flyktninger unngå å selv bli utbrent? Og hvordan kan det profesjonelle hjelpeapparatet bidra?

 Mange i nettverket har etterspurt mer kompetanse om denne tematikken som vil være fokus for neste nettverkssamling i Agder for alle på Fylkeshuset i Vest Agder, Kristiansand den 28. mai. Innlegg fra Birgit Lie fra Poliklinikk for psykosomatikk og traumer ved Sørlandet Sykehus HF, Pål Solhaug fra Ressurssenter om Vold og Traumatisk Stress Sør, og Eugene Guribye fra Agderforskning vil danne utgangspunkt for diskusjon og erfaringsutveksling mellom deltagerne i nettverket.

To av foredragsholderne var medredaktører for boka "Nordic Work with Traumatized Refugees: Do We Really Care?" som kom ut i 2014. Påmelding til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.